„VÉGRE EGY KALAND, AMI VÁRATLANUL JÖN, ÉS VÁRATLAN VÉGKIFEJLET FELÉ GRAVITÁL.”

SZERB ANTAL: UTAS ÉS HOLDVILÁG

Képzeljük el, hogyan folytatódna Millicent Ingram, az elbűvölő, lezser amerikai kisasszony története, akinek útjai Mihállyal Szerb Antal regényében Foligno városában keresztezték egymást! Hazatérve az európai kaland után bizonyára továbbra is igazi társasági pillangó, vállalkozó szellemű hölgy marad, aki a vándorévek egzotikus tapasztalataiból éppen csak oly mértékben töltekezik, amennyi naiv bájának még jól áll, s amellyel együtt „megőrizheti szellemének amerikai romlatlanságát”. Személyiségéből következően, hogy a jóllét unalmát elűzze, feltétlenül klubot alapít, amely saját kalandor lelkületét, és az ifjúkorára eső szesztilalom idején létrejött titkos, eldugott speakeasy bárok hangulatát idézi.

 

A Mrs Millicent speakeasy gint ebből az elképzelt miliőből ragadtuk ki. Finom és minőségi, kihívósága is a sajátos, felszabadult eleganciája keretei közt marad. Már a címkén is kokettál velünk, és bár illetlenség lenne tőle mélyebben faggatózni kalandos múltja és jelene iránt, a varázsa könnyedén magával ragad. A magyar író szeretett története inspirálta, és ezzel együtt is nagyvilági, kozmopolita hangulatú, art deco ihlette design jellemzi.

A Mrs Millicent újhullámos gin, mely a boróka mellett számos gyümölcs és fűszer keveréke: kardamom, narancs, bergamott és pár titok illatát, ízét fedezhetjük fel benne. Karaktere friss és egyedi, komplexitása ellenére összetevői megtartják az egyensúlyt és kiegészítik egymást. Botanikai, citrusos jellege miatt önmagában is megállja a helyét, de koktélok izgalmas alkotóeleme is lehet. Természetesen a klasszikus gin & tonic kombinációban is táncol, csak érdemes arra figyelni, hogy a tonik ne legyen túl domináns. Hagyni kell a gint, hadd vezessen!